Za dostop do spletne strani www.hot.si morate aktivirati "Javascript" v nastavitvah brskalnika!

Nasveti za uporabo storitev v tujini

Pred odhodom v tujino razmislite, ali želite uporabljati vse storitve. Predvsem pri gostovanju izven EU držav vam priporočamo, da preverite cene storitev. Če ne želite uporabljati prenosa podatkov med gostovanjem v tujini, si na svoji mobilni napravi izključite prenos podatkov med gostovanjem. Obenem je potrebno izključiti tudi povezovanje na omrežje 4G/LTE (npr. z nastavitvijo »le« na 2G/3G). Mobilni telefon namreč še vedno prenaša podatke v kolikor se (tudi ob izključitvi prenosa podatkov) med gostovanjem omogoči povezovanje na 4G/LTE. Prenos podatkov med gostovanjem v tujini si seveda lahko izključite tudi na vašem HoT portalu pod nastavitvami.
Ob aktivaciji vaše SIM kartice prejmete konfiguracijski sporočili z nastavitvami dostopnih točk za delovanje prenosa podatkov in MMS sporočil. V kolikor teh nastavitev ne boste sprejeli, vam omenjeni storitvi v tujini ne bosta delovali. Če se vam to vseeno zgodi, pokličite brezplačno številko +386 69 699 698 in vam bomo seveda z veseljem pomagali.
Telefonski predal deluje, tudi ko ste v tujini. Ne pozabite pa na stroške storitev v tujini, ki jih najdete v zavihku tujina . Storitve v tujini se bodo namreč zaračunale tudi, če se dohodni klic med vašim gostovanjem v tujini preusmeri v vaš telefonski predal. Če ste v državi izven EU in so klici preusmerjeni v vaš telefonski predal, se vam bodo zaračunali stroški odhodnih in dohodnih klicev. Priporočamo, da ob odhodu v tujino telefonski predal izključite.
Da bi preprečili prekomerne stroške pri prenosu podatkov v tujini (med gostovanjem), je omejitev nastavljena na 60 EUR za koledarski mesec. Omejitev lahko izključite tukaj .
Predvsem na obmejnih območjih Slovenije lahko pride do nenamernega Gostovanja. Uporabnik se temu lahko izogne na način, da na svoji mobilni napravi nastavi (izbere) »ročno izbiro omrežja« in izbere HoT omrežje. Podrobnosti o načinu nastavitve najde Uporabnik v navodilih za uporabo svoje mobilne naprave oz. se za pomoč obrne na Center za pomoč uporabnikom na številko 069 699 699.
Pri uporabi mobilnih naprav, še posebej npr. v primeru uporabe t.i. pametnih telefonov lahko pride do velike porabe prenosa podatkov, brez da bi se Uporabnik tega zavedal – npr. pri posodobitvah, določenih aplikacijah (samodejno ​preverjanje nove e-pošte; aplikacije, ki se „same“ povezujejo v internet…) idr.
Zaradi preprečevanja zlorab vam svetujemo da kličete oz. vračate klice le na tiste mednarodne neodgovorjene telefonske številke, ki jih poznate.
Bodite pozorni na oglaševane brezplačne številke v tujini, ki so lahko plačljive za tiste, ki gostujejo. Npr. klic na „brezplačno“ telefonsko številko v Avstriji je za avstrijskega uporabnika brezplačen, medtem ko je lahko za ostale uporabnike plačljiv.
Ponekod je mogoče uporabljati storitve tudi na ladjah (npr. križarjenje) in na letalu. Storitve potekajo prek mobilne bazne postaje, ki se nahaja na ladji oziroma na letalu. V kolikor želite koristite storitve tudi v takšnih primerih, obvezno podrobne preverite pogoje, saj so cene običajno višje od cen, ki veljajo za „klasično“ gostovanje.
Ko ste v tujini in potrebujete pomoč, pokličite HoT - informacije o storitvah in cenah v tujini na brezplačno številko +386 69 699 698.
HoT račun si v tujini lahko napolnite z:
  • Kreditno kartico preko uporabniškega portala ali aplikacije Moj HoT
  • Z uporabo vrednostnice, in z SMS sporočilom (v besedilo vnesete 16-mestno kodo in pošljete SMS na številko 696) ali z vnosom v Moj HoT

HoT NOVICE

HoT zagotavlja najboljše cene na trgu. Prijavite se na e-novice in obveščeni boste o novostih!
newsletter icon
Prijavite se na HoT novice
Z vnosom svojega e-poštnega naslova in klikom na »PRIJAVA« izrecno soglašam, da lahko HoT mobil d.o.o. moj e-naslov uporablja za obvestila o spremembah, pošiljanje novic in informacij o ugodnostih. Uporaba vašega e-naslova v zgornje namene lahko kadar koli prekličete na info@hot.si.