Za dostop do spletne strani www.hot.si morate aktivirati "Javascript" v nastavitvah brskalnika!

Vprašanja in odgovori

    
Seveda. To lahko storite na naši spletni strani. Če prenašate predplačniško številko, potrebujete le PUK-kodo svojega sedanjega operaterja ter dobroimetje v višini 5 EUR, ki vam ga prejšnji operater zaračuna za prenos številke. Če prenašate naročniško razmerje, potrebujete številko računa sedanjega operaterja (račun ne sme biti starejši od 3 mesecev) ter svoj osebni dokument.

Ključne besede: prenos številke, prenos
Prosimo, pokličite naš HoT – center za pomoč uporabnikom na številko +386 69 699 699.

Ključne besede: izgubljen, ukraden
Izpisek polnjenj ter pregled porabe lahko dobite na portalu Moj HoT.

Ključne besede: račun, izpisek, polnjenja, poraba
Izpisek lahko dobite na portalu Moj HoT, kjer imate vpogled v vse svoje aktivnosti.

Ključne besede: izpisek storitev, pregled klicev, pregled porabe, klici
Na izpisku podrobnega pregleda porabe so zadnji trije znaki klicane telefonske številke prikriti, na Moj HoT pa lahko nastavite tudi podrobni pregled porabe z razkritimi številkami. Od vključitve te možnosti boste imeli prikazan izpisek z razkritimi številkami.

Ključne besede: izpisek storitev, razkrite številke, pregled porabe
Kodi sta navedeni na kartici, s katere ste odlomili svojo SIM-kartico. Če ste to kartico izgubili, prosimo, pokličite naš HoT – center za pomoč uporabnikom. Opozorilo: to informacijo naši svetovalci posredujejo le registriranim uporabnikom. Registrirate se lahko s svojim uporabniškim PIN-geslom.

Ključne besede: PIN, PUK
Informacijo o stanju (dobroimetju) na računu HoT lahko pridobite na več načinov: na portalu Moj HoT, prek SMS-sporočila s poslano ključno besedo »STANJE« na številko 696, klicem na 696 ali ukaznim nizom *696#. V gostovanju se za klice in sporočila zaračunajo stroški po veljavni tarifi.

Ključne besede: stanje, račun HoT, dobroimetje
Prosimo, preverite naš zemljevid s pokritostjo, kjer lahko natančno preverite, s kakšnim signalom pokrivamo vaš domači kraj.

Ključne besede: omrežje, pokritost, signal
V primeru, da ste SIM-kartico izgubili in želite še naprej uporabljati naše storitve, kupite novo SIM-kartico v eni od trgovin HOFER. Nato pokličite v HoT – center za pomoč uporabnikom, kjer vam bodo vašo telefonsko številko HoT prenesli na novo SIM-kartico. Opozorilo: SIM-kartice HoT ne aktivirajte, dokler ne prejmete navodil od našega svetovalca.

Ključne besede: izgubljena, ukradena, SIM-kartica, trgovina
Nadzor nad stroški si lahko zagotovite na več načinov:

Ključne besede: nadzor nad stroški, starševski nadzor, zaščita pred visokimi stroški
Prosimo, pokličite naš HoT – center za pomoč uporabnikom, kjer vam bodo pomagali naši svetovalci.

Ključne besede: menjava telefonske številke
Na spletni strani HoT.si v meniju Moj HoT poiščite nastavitve, kjer lahko spremenite in nastavite storitve po svoji meri.

Ključne besede: izklop storitev, nadzor, stroški
Da bi preprečili prekomerne stroške pri prenosu podatkov v tujini (med gostovanjem), je omejitev nastavljena na 60 EUR za koledarski mesec. Omejitev lahko izključite tukaj.

Ključne besede: prenos podatkov, tujina, stroški v tujini
V meniju Moj HoT na spletni strani si lahko v podmeniju poraba ogledate pregled trenutne porabe in razpoložljivih enot. Priporočamo vam tudi aplikacijo Moj HoT, ki jo lahko uporabniki mobilnih naprav iPhone snamete v trgovini App Store, uporabniki operacijskega sistema Android pa v trgovini Google Play.

Ključne besede: pregled porabe, pregled enot
Preverjanje PIN-kode je v nastavitvah vaše SIM-kartice izključeno, zato SIM-kartico samo vstavite in vključite telefon. Preverjanje PIN-kode lahko vključite v nastavitvah vaše mobilne naprave. PIN-kodo SIM-kartice najdete na ovitku SIM-kartice.

Ključne besede: PIN
APN-nastavitve so običajno prednastavljene. Če imate težave, vas prosimo, da preverite nastavitve vašega telefona:  

Ročne APN nastavitve
APN postavke hrvatski jezik
APN settings in english

Na spodnjih povezavah lahko najdete video posnetke s prikazom postopka pravilnega vnosa APN nastavitev:

Ključne besede: APN, nastavitve
Da, lahko kličete in pošiljate SMS v druge države. Seznam držav s cenami lahko najdete v zavihku tujina.

Ključne besede: mednarodni, SMS, klici, tujina
SIM-kartica je aktivna 90 dni od zadnjega polnjenja. Po preteku 90 dni od zadnjega polnjenja se SIM-kartica deaktivira. Če SIM-kartice ne napolnite še nadaljnjih 270 dni, se HoT številka izbriše, dobroimetje na vašem računu pa izniči.

Ključne besede: veljavnost, podaljšanje, SIM-kartica, deaktivacija SIM
Klici na premijske številke niso onemogočeni, lahko pa jih onemogočite sami v meniju Moj HoT.

Ključne besede: premijske številke, blokada klicev, 090
Dobroimetje lahko napolnite na naslednje načine: z vrednostnico, s kreditno kartico, s kartico paysafecard, računom PayPal ali prek direktne bremenitve/trajnika SEPA. Priporoča vam samodejno polnjenje računa.

Ključne besede: polnjenje, stanje, račun
Storitve HoT lahko uporabljate brez prijave oz. registracije. Ta je potrebna le, če želite uporabljati samodejno polnjenje ali svojo obstoječo telefonsko številko prenesti na HoT.

Ključne besede: prijava, registracija
Telefonski predal lahko izključite s klicem na številko 069 699 690 – nato sledite navodilom.

Ključne besede: telefonski predal
Na seznamu v zavihku tujina, najdete vse države, kjer lahko kličete in pošiljate SMS-sporočila, vključno s cenami gostovanja.

Za prenos podatkov morate vnesti pravilne APN-nastavitve, ki jih pridobite tako, da pokličete naš center za pomoč uporabnikom na številko +386 69 699 699, ali preko našega iskalnika (vpišite ključno besedo APN).

Ključne besede: Gostovanje, Tujina, EU
HoT – center za pomoč uporabnikom lahko iz Slovenije pokličete brezplačno na številko +386 69 699 699 ali iz tujine na isto številko (klic se obračuna po veljavnem ceniku).

Ključne besede: pokličem HoT center, center za pomoč uporabnikom
SIM-kartica HoT vključuje vse tri velikosti, ki se uporabljajo v mobilnih telefonih. Ne glede na to, ali jo boste uporabljali v mobilnem telefonu ali drugi mobilni napravi, se bo vedno prilegala.

Katera velikost SIM-kartice je prava za vašo napravo, preverite v navodilih za uporabo vaše naprave.

Niste prepričani, katera velikost je ustrezna? Iz okvirčka najprej odlomite največjo (mini – rumene barve) in preverite, ali se prilega. Če se ne, nadaljujte s srednjo (micro – oranžne barve) in nazadnje z najmanjšo (nano – bele barve). Okvirčke vedno shranite za primer, da boste v prihodnosti uporabljali napravo, ki bo zahtevala drugačno velikost kartice SIM.

Ključne besede: SIM-kartica, kartica, nano, micro, mini
Za to vam ni treba storiti nič. Vaša SIM-kartica se bo samodejno deaktivirala 12 mesecev po zadnjem polnjenju.

Ključne besede: deaktivacija, ponovna aktivacija
Pošljite SMS s ključno besedo stanje na 696, pokličite *696# ali si stanje oglejte v aplikaciji Moj HoT oz. na spletni strani v meniju Moj HoT.

Ključne besede: stanje, dobroimetje
Da. Prosimo, ne pozabite na stroške storitev v tujini, ki jih najdete v zavihku tujina.

Storitve v tujini se bodo zaračunale tudi, če se dohodni klic med vašim gostovanjem v tujini preusmeri v vaš telefonski predal.

Če ste v državi izven EU in so klici preusmerjeni v vaš telefonski predal, se vam bodo zaračunali stroški odhodnih in dohodnih klicev.

Priporočamo, da ob odhodu v tujino telefonski predal izključite.

Ključne besede: telefonski predal, tujina, gostovanje, glasovna pošta
Klici v telefonski predal so brezplačni. Če telefonski predal kličete iz tujine, se bo klic zaračunal v skladu s cenami storitev v tujini.

Ključne besede: telefonski predal, glasovna pošta
Nastavitve za uporabo prenosa podatkov so običajno prednastavljene. Če imate z uporabo težave, vas prosimo, da preverite APN-nastavitve (v iskalno okno vnesite ključno besedo APN).

Ključne besede: APN, nastavitve, prenos podatkov
Vrednostnico HoT lahko kupite v vsaki trgovini HOFER. Na voljo so vrednostnice za 5 EUR, 10 EUR in 20 EUR. Za polnjenje dobroimetja lahko uporabite tudi možnosti na naši spletni strani v zavihku polnjenje.

Ključne besede: vrednostnica, polnjenje, trgovina
Da. Vaš klic na HoT – center za pomoč uporabnikom na številki +386 69 699 699 je z vaše SIM-kartice HoT v Sloveniji brezplačen.

Ključne besede: HoT - center za pomoč uporabnikom, brezplačen, klicni center
Obračunski interval pri prenosu podatkov je 1 kB. Vsaka povezava z internetom bo prekinjena in ponovno vzpostavljena po 12 urah. Tako vam je omogočen natančen prikaz porabe v aplikaciji ali na spletni strani v meniju Moj HoT.

Ključne besede: obračunski interval, Prenos podatkov, 1 kB
SIM-kartico HoT lahko kupite na spletu in v vsaki trgovini HOFER.

Ključne besede: Nakup, HoT, HOFER, SIM-kartica, Poslovalnica, trgovina
Svojo novo SIM-kartico HoT vstavite v vašo mobilno napravo. Opravite prvi klic/SMS-sporočilo ali se povežite z internetom. Vaša SIM-kartica se bo samodejno aktivirala, čeprav še niste naložili dobroimetja. 

Prejeli boste potrditveni SMS. Pri nekaterih novejših pametnih telefonih se bo SIM-kartica morda aktivirala samodejno, ko jo boste vstavili.

Ključne besede: SIM-kartica, aktivacija, HoT, začetek
Ko SIM-kartico HoT vstavite v svojo napravo, boste samodejno prejeli potrebne nastavitve za delovanje storitev HoT.

Če se to ne zgodi, vas prosimo, da nastavitve telefona prilagodite ročno po navodilih v dokumentu.

Ključne besede: SIM, nastavitve, SIM-kartico, APN
To lahko storite s klicem na naš HoT – center za pomoč uporabnikom na številko +386 69 699 699.

Ključne besede: naslov
Pri postopku prijave ste določili 4-mestno uporabniško PIN geslo. Po uporabniške PIN geslu vas bomo povprašali pri klicu v HoT -center za pomoč uporabnikom. Vnesti ga morate tudi, kadar spreminjate določene podatke v meniju Moj HoT (plačila, stroški).

Ključne besede: PIN, PIN geslo, uporabniško PIN geslo
MMS sporočila na napravah Windows 10 Mobile ne delujejo zaradi napake na strani Microsofta in le-ta z njihove strani ne bo odpravljena.

Ključne besede: MMS, Windows 10 Mobile, pošiljanje
Za uporabo v Sloveniji odhodna MMS sporočila na Applovih napravah še ne delujejo. Dohodna MMS sporočila delujejo brez težav.

Prav tako ne delujejo MMS sporočila med gostovanjem v tujini. To velja tako za odhodna kot dohodna MMS sporočila. Hkrati zaenkrat med gostovanjem v tujini ne deluje hotspot.

Težava je povezana z nastavitvami na strani Apple-a. Trudimo se in upamo, da bo podjetje Apple težavo čimprej odpravilo. Za nevšečnosti se uporabnikom iskreno opravičujemo.

Ključne besede: MMS, hotspot, iPhone
Uporabniki, ki ne želijo uporabljati storitve prenosa podatkov med gostovanjem v tujini (»roaming«), naj si na svojem mobilnem telefonu izključijo prenos podatkov med gostovanjem. Poleg navedenega je potrebno izključiti tudi povezovanje na omrežje 4G/LTE (npr. z nastavitvijo »le« na 2G/3G). Mobilni telefon namreč še vedno prenaša podatke v kolikor se (tudi ob izključitvi prenosa podatkov) med gostovanjem omogoči povezovanje na 4G/LTE.

Prenos podatkov med gostovanjem v tujini si seveda lahko izključite tudi na vašem HoT portalu pod nastavitvami.

Ključne besede: gostovanje, prenos podatkov, izklop storitev, nadzor, stroški
Pred telefonsko številko, ki jo želite poklicati, vtipkajte #31# in nato želeno telefonsko številko.

Ključne besede: skrita številke, klic
Pomembno je, da se za vsako HoT telefonsko številko registrirate z istim elektronskim naslovom. Nato pri prvi prijavi izberete opcijo prijave preko elektronske pošte, kamor prejmete povezavo, ki jo odprete. V desnem zgornjem kotu vam bodo na voljo vse vaše HoT telefonske številke, ki jih lahko preprosto upravljate.

Ključne besede: aplikacija, več številk, upravljanje, elektronski naslov
Ob prenosu številke vam povrnemo strošek prenosa številke . Ko je številka uspešno prenesena, vam na vaš HoT račun naložimo 5€ dobroimetja.

Ključne besede: Prenos številke, gratis
Nadzor nad stroški se nanaša na vse plačljive storitve in morebitni dodatni zakup prenosa podatkov. Omejitev ne vključuje tarif in opcije LTE+. Za izračun se upošteva obdobje koledarskega meseca (npr. 1.1.-31.1.).

Ključne besede: tarife, nadzor na stroški, koledarski mesec
Ne, HoT mobilni operater ponuja samo dinamični IP.

Ključne besede: HoT, IP, statični, dinamični
Informacijo o zalogah naprav lahko pridobite izključno pri podjetju HOFER. Informacijo pridobite na telefonski številki +386/1/8346 600 ali pošljete sporočilo na info@hofer.si.

Ključne besede: zaloga, napreave, HOFER, trgovina, poslovalnica
SMS sporočilo, ki se je obračunalo v znesku 0,07€, je bilo samodejno poslano v Veliko Britanijo iz vašega telefona iPhone za potrebe konfiguracije nastavitev storitev iMessage in FaceTime. Ob nadgradnji operacijskega sistema vašega telefona se konfiguracija omenjenih nastavitev običajno izvede ponovno. Ko vas telefon vpraša, ali potrjujete nastavitve omenjenih funkcij in ob potrditvi samodejno pošlje SMS v Veliko Britanijo.

Ključne besede: SMS, Velika Britanija, iPhone
KUPITE