Za dostop do spletne strani www.hot.si morate aktivirati "Javascript" v nastavitvah brskalnika!
Struktura velikosti podjetij v Sloveniji
Ponudba mobilne telefonije za poslovne uporabnike
Poslovni internet
Primerjava poslovnih mobilnih paketov
Najboljša ponudba HoT
HoT paketi za poslovne uporabnike


Mobilne storitve za poslovne uporabnike

Ste vedeli? V začetku letošnjega leta je bilo v Sloveniji zabeleženih več kot pol milijona poslovnih mobilnih uporabnikov, ker predstavlja kar 24 % vseh mobilnih uporabnikov (podatki SURS).

To pomeni, da je imel vsak 4. uporabnik mobilno naročnino pri ponudniku mobilnih storitev sklenjeno preko pravne osebe.

 Če je v preteklosti veljalo, da so bile cene za poslovne uporabnike (razen za tiste največje), višje od tistih za zasebne uporabnike, to danes ne velja povsem več.

 V nadaljevanju vam predstavljamo zanimivosti ter posebne ponudbe, ki jih svojim poslovnim mobilnim uporabnikom ponuja HoT mobil.

 

Struktura velikosti podjetij v Sloveniji

Z željo, da tudi segmentu mikro podjetij omogočimo kakovostno, ter hkrati cenovno zelo ugodno mobilno izkušnjo, smo se nanje s svojimi mobilnimi storitvami še posebej osredotočili. Ponudbo HoT za poslovne uporabnike vam predstavljamo v nadaljevanju. Še prej pa si poglejmo strukturo podjetij v Sloveniji in katera je največja težava, s katero se srečujejo manjša podjetja. 

Ker gre pri velikosti podjetij za velike razlike, je zanimivo pogledati strukturo podjetij v Sloveniji glede na njihovo velikost (glede na število zaposlenih).

 

Tabela: Struktura podjetij (SURS)

 

število podjetij

število zaposlenih

Mikro podjetje (0-9)

194.425

272.642

Majhno podjetje (10-49)

8.126

160.512

Srednje podjetje (50-249)

2.220

221.245

Veliko podjetje (250+)

368

286.549

SKUPAJ

205.139

940.948

 

Vidimo lahko, da je daleč največ podjetij z do 9 zaposlenimi in to skoraj 200.000, ki pa povprečno zaposlujejo »le« 1,4 zaposlenega. Na drugi strani velika podjetja zaposlujejo kar 286 tisoč ljudi, pa čeprav jih je le 368. To pomeni povprečno skoraj 800 zaposlenih na veliko podjetje.

Zakaj omenjamo velikost podjetja? Preprosto zato, ker imajo velika podjetja zelo veliko pogajalsko moč in lahko dobijo tudi boljše ponudbe, kot so oglaševane s strani operaterjev. Pogajalska moč podjetij z velikostjo seveda hitro upada in tako imajo mikro podjetja le-to že zelo omejeno in se tako večinoma odločijo za njim najprimernejšo »redno« ponudbo operaterjev.

Pri HoT-u je drugače!

 

Ponudba mobilne telefonije za poslovne uporabnike

Kot že rečeno je bila v preteklosti ponudba posebej prilagojena za poslovne uporabnike, medtem ko je danes v večji meri enaka ali vsaj podobna kot za fizične uporabnike. Vsi operaterji danes ponujajo pakete tudi z zelo veliko količino prenosa podatkov, ki je (vsaj zaenkrat) dovolj tudi za najzahtevnejše.

Seveda pa se razlikujejo cene in prav temu je potrebno posvetiti največ pozornosti! Ob nekaj sklenjenih naročninah so namreč letni prihranki lahko tudi več kot tisoč evrov, kar bomo videli v nadaljevanju.

 

Poslovni internet

Seveda ne smemo pozabiti niti na mobilni poslovni internet, ki postaja vedno boljši nadomestek fiksnega interneta. Še posebno v okoliščinah, ko le-ta ni možen ali preprosto ni dovolj zmogljiv (fiksna omrežja prejšnjih generacij).

Za manj kot 15 € je namreč mogoče dobiti že zelo dober mobilni poslovni internet, ki lahko zadostuje za potrebe manjših pisarn.

Dostop do prenosa podatkov je še toliko pomembnejši v časih, ko delo od doma pridobiva na vedno večji veljavi. Opaža se trend hitrega porasta takšnih potreb, ki ga je še »pohitrila« nedavna epidemija. Delo od doma je postalo razširjena praksa podjetij. Za takšne potrebe je najenostavnejša in najhitrejša možnost ravno mobilni prenos podatkov skupaj z usmerjevalnikom (»router«).

 

Primerjava poslovnih mobilnih paketov

Poglejmo si nekaj, po našem mnenju, najboljših poslovnih mobilnih paketov na trgu.

Tabela: Primerjava poslovnih paketov različnih operaterjev

Operater

Paket

Cena brez DDV

MIN/SMS v Slo

Prenos podatkov Slo.

Prenos podatkov EU/EEA

HoT

MINI

5,73 €

1500/1500

5 GB

2 GB

Telekom

Naj A

13,93 €

10 GB

9,29 GB

A1

miniMIO

9,83 €

10 GB

7,86 GB

Telemach

VEČ

8,11 €

5 GB

5,5 GB

HoT

MAXI

8,19 €

60 GB

4 GB

HoT

EXTRA

12,29 €

100 GB

6 GB

Telekom

Naj B

19,66 €

200 GB

13,13 GB

A1

midiMIO

13,92 €

100 GB

11,14 GB

Telemach

ŠE VEČ

14,66 €

80 GB

10 GB

Telemach

NAJVEČ

17,95 €

100 GB

12 GB

A1

maksiMIO

18,84 €

500 GB

15,08 GB

Telekom

Naj C

20,48 €

500 GB

13,65 GB

 

Op. Podatki so vzeti iz spletnih strani operaterjev na dan 7. 10. 2021 in njihove redne cene.

 

Seveda je še cela vrsta dejavnikov in podrobnosti, pa vendarle gornja tabela predstavlja dober prvi pregled poslovnih paketov. Z rdečo so označeni paketi do 10 GB prenosa podatkov v Sloveniji, z modro paketi do 200 GB in z zeleno paketi do 500 GB. Cenovno najugodnejša ponudba znotraj kategorije je odebeljena.

 

Vidimo lahko, da letni strošek predstavljenih paketov znaša med 69 € in 246 €. Tudi znotraj predstavljenih razredov so razlike precejšnje. Pri »rdečih« se letne cene gibljejo med 69 € in 167 €, pri »modrih« med 98 € in 236 € ter pri zelenih od 226 € in 246 €. V kolikor ima podjetje 10 paketov to pomeni, da je lahko letni prihranek med najbolje prodajanimi paketi (označeni z modro barvo) skoraj 1.400 €! Vse navedene cene so brez DDV.

 

Najboljša ponudba HoT

HoT je začel ponujati storitve mobilne telefonije maja 2017 in se v jeseni 2021 lahko pohvalil že z več kot 120.000 uporabniki, ta številka pa še vedno hitro raste! Septembra je HoT omogočil uporabo HoT mobilnih storitev tudi za poslovne uporabnike.

Izpostaviti velja prednosti HoT poslovne telefonije in interneta:

  • HoT zagotavlja najboljšo razmerje med ceno in količinami v HoT poslovnih paketih mobilne telefonije oz. mobilnega interneta.
  • HoT zagotavlja, da nikoli ne bo podražil kateregakoli od svojih mobilnih paketov!
  • Ko se HoT paketi izboljšajo, se to samodejno uredi tudi za obstoječe uporabnike.

Tudi prilagodljivost je unikatna, saj lahko prav vsak mesec, za prav vsakega uporabnika spreminjate pakete, seveda brezplačno. Kadarkoli lahko spremljate in omejite storitve, kot npr. mednarodno gostovanje, mednarodne klice, klice na premijske številke… HoT namreč uporabniku omogoča celovito upravljanje HoT poslovnega računa preko digitalnih kanalov.

HoT je ponosen tudi na odlični Center za pomoč uporabnikom, kjer se na klic agenti javijo, v povprečju, prej kot v 20 sekundah!

 

HoT paketi za poslovne uporabnike

Najboljši HoT paketi za poslovne uporabnike:

  • HoT EXTRA: Najboljša izbira za poslovne uporabnike je paket HoT EXTRA, ki za ceno 14,99 €, ob neomejenih klicih in SMSih ter 100 GB prenosa podatkov v Sloveniji, nudi še 50 brezplačnih minut klicev v države EU ter hitrost prenosa podatkov do 150/50 Mbit/s.
  • HoT MAXI: Najbolje prodajani HoT mobilni paket, kjer uporabniki dobijo kar 60 GB prenosa podatkov ob neomejenih klicih in SMSih za 9.99 €.
  • Paketi mobilnega interneta: Ogromno je tudi povpraševanje po mobilnem internetu, za kar sta vam na voljo paketa HoT GIGA z 200 GB prenosa podatkov za 14,99 € in HoT GIGA mini z 20 GB prenosa podatkov za 6,99 €.

Preglejte našo bogato ponudbo paketov in se odločite za tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam in željam!

HoT NOVICE

HoT zagotavlja najboljše cene na trgu. Prijavite se na e-novice in obveščeni boste o novostih!
newsletter icon
Prijavite se na HoT novice
Z vnosom svojega e-poštnega naslova in klikom na »PRIJAVA« izrecno soglašam, da lahko HoT mobil d.o.o. moj e-naslov uporablja za obvestila o spremembah, pošiljanje novic in informacij o ugodnostih. Uporaba vašega e-naslova v zgornje namene lahko kadar koli prekličete na info@hot.si.