Za dostop do spletne strani www.hot.si morate aktivirati "Javascript" v nastavitvah brskalnika!



Kako izbrati pravi mobilni paket za svoje podjetje?

Časi, ko smo hitrost interneta merili v kilobajtih, so na veselje vseh mimo. Danes se namesto s hitrostmi in dostopnostjo srečujemo z drugo težavo – kako najti najboljši in najcenejši internet.

 

Hitrost in delovanje interneta

Internet je širokopasovni nektar sodobne družbe. Ne glede na svojo obliko, žični ali brezžični internet, se pojavlja v vsakem gospodinjstvu, pisarni in strežniški sobi. Če bi rekli, da je internet utelešenje tehnološke revolucije 21. stoletja, ne bi naleteli na veliko odpora.

Večina izmed nas je zaradi nezadovoljstva, spremembe cen ali potreb in zahtev vsaj enkrat zamenjal ponudnika internetnih in mobilnih storitev. V mislih vseh je misija, kako najti najboljši in najcenejši internet in mobilno telefonijo.

Tudi podjetja niso izvzeta iz tega iskanja. Pravzaprav imajo s tem še večje težave, saj morajo poskrbeti za večje število uporabnikov z različnimi potrebami:

  • V nekaterih oddelkih je treba poskrbeti, da mobilni paketi vsebujejo neomejeno število telefonskih klicev in sporočil ter hiter mobilni internet.
  • Drugje morda mobilni paketi niso toliko v ospredju kot internetni paketi, ki morajo zagotoviti hiter in predvsem zanesljiv žični in brezžični internet.
  • Celoto pa zaokroži dejstvo, da si vsako podjetje želi privarčevati, kjer je to le izvedljivo, in da ima celotno telekomunikacijsko strukturo vedno pod nadzorom. Zato je na koncu pomembno, da se po kablih podjetja pretaka najcenejši internet, ki ga lahko na enem mestu nadzorujete in spreminjate po volji.

Ali je internet vzrok nejevolje v podjetju?

Negotovost, kdaj je primeren čas za nadgradnjo ali menjavo obstoječe omrežne infrastrukture, je prav tako večno vprašanje podjetij. Tako kot redno opravljate analize, ali obstoječi poslovni sistemi sledijo napredku podjetja, morate enako ovrednotenje redno opraviti tudi za internet in mobilno telefonijo.

Opravite interno analizo in preverite, ali je čas, da zamenjate ponudnika mobilnih in internetnih storitev.

Kje lahko najdete najcenejši internet?

Ironično odgovor skriva ravno internet. Če boste v iskalnik vtipkali najcenejši internet, boste med zadetki na prvi strani naleteli na HoT internet in po vsej verjetnosti tudi na ta prispevek. HoT ponudba je razdeljena na dva segmenta.

HoT paketi za neskončno telefonijo in internet

HoT paketi za neskončno telefonijo in mobilni internet

Za poslovne uporabnike, ki privilegirajo mobilno telefonijo in mobilni internet, je na voljo kar nekaj različnih paketov:

  • HoT EXTRA vsebuje 200 GB prenosa podatkov (7 GB v EU), neomejene minute in SMS-sporočila v vsa slovenska omrežja in hitrosti do 1000/200 Mbit/s v 5G omrežju.
  • HoT MAXI bo poslovne pametne telefone napajal s 100 GB prenosa podatkov (5 GB v EU), neomejenimi klici in sporočili v Sloveniji ter dostopom do 5G omrežja.
  • HoT MINI je namenjen osnovnejšim uporabnikom, ki za opravljanje dela ne potrebujejo neomejene telefonije in ogromno interneta. Zanje bo zadoščalo 6 GB prenosa podatkov in do 1.500 minut in SMS-sporočil v Sloveniji.

Računovodstvo se lahko odloči za mesečna plačila ali predplačniške vezave. Ne bo mu pa treba brati med vrsticami in iskati skritih stroškov. HoT paketi so na voljo po HOFER ceni, ki jo lahko še dodatno znižate z odštetim DDV-jem. HoT je tudi edini operater, ki se je zavezal, da se cene paketov nikoli ne bodo podražile.

 

HoT je lahko zadnja postojanka za poslovni internet

HoT internet ni klasičen (fiksni) internet, ki je prisoten v večini gospodinjstev in pisarn. Njegovi signali so lahko prisotni tudi izven štirih sten (domačih) pisarn. Gre za obliko interneta, ki je vezana na SIM-kartico, kar pomeni, da ga lahko uporabljate v pametnem telefonu ali v namenskem modemu.

Tako je HoT internet lahko na voljo kjer koli in kadar koli.

HoT internetni paketi se prilagajajo poslovnemu okolju in tipu uporabnika:

  • HoT GIGA neomejeni je prava izbira, če potrebujete neomejen prenos podatkov v Sloveniji (po prenosu 1 TB oz. 1024 GB v obračunskem obdobju se hitrost zmanjša na do 5 /2 Mbit/s) za vašo pisarno ali na poti.
    • Nepredstavljivo količino podatkov si lahko seveda deli več uporabnikov. 
    • 17,99 € za ta paket je kupčija, ki je ne boste našli pri drugih operaterjih.
  • HoT GIGA bo s 300 GB prenosa podatkov namenjen poslovnim uporabnikom, ki potrebujejo ogromno mobilnega interneta.
    • Podatke si lahko deli več uporabnikov.
    • 300 GB podatkov je za 14,99 € kupčija, ki je ne boste našli pri drugih operaterjih.
  • HoT GIGA Mini za samo 6,99 € nudi več kot zadostno količino prenosa podatkov (30 GB) za večino povprečnih uporabnikov, ki med delom ne opravljajo podatkovno intenzivnih nalog.
    • Računalnik in ostale naprave lahko povežete s prenosno dostopno točko, česar pa ne priporočamo za večje število uporabnikov, saj hitrosti v tem primeru naglo padajo.
  • Alternativa je paket WiFi2Go, ki združuje mobilni internet in brezžični internet. V paketu dobite SIM-kartico, WiFi-modem in brezplačni internetni paket HoT GIGA s 300 GB prenosa podatkov. Vse to po HOFER ceni 59,99 €.
    • To je najboljše obeh svetov, saj združuje internet in WiFi.
    • Brezžični internet lahko uporabljate tudi v tujini s predhodnim zakupom podatkov za tujino.

 

Wifi

Kako poteka prenos telefonske številke na HoT omrežje?

Glavnino dela oziroma prekinitev pogodbe s prejšnjim operaterjem uredite kar sami in to povsem preprosto – preko spleta. Za prenos obstoječe telefonske številke na HoT potrebujete samo:

  • HoT SIM-kartico, ki jo lahko kupite prek spleta ali v prodajalnah HOFER.
  • Številko računa prejšnjega operaterja, predplačniški uporabniki pa PUK-kodo.
  • Osebni dokument.
  • Davčno številko.
  • 5 minut časa.

Kako upravljati poslovno HoT omrežje?

V podjetju najprej določite skrbnika, ki bo upravljal z vsemi mobilnimi in internetnimi paketi. Nato za vse uporabnike naročite HoT SIM-kartico. Za registracijo poslovnega HoT računa boste potrebovali:

  • Uradne podatke o podjetju.
  • Osebni dokument zakonitega zastopnika podjetja.
  • Številko bančnega računa podjetja.

Po registraciji podjetja ustvarite poslovno skupino in dodajte številke. Posamezni člani bodo lahko preverili le lastno stanje dobroimetja in trenutno porabo. Poglobljeni nadzor (sprememba paketov, nastavitve plačil, nadzor nad stroški …) bo na voljo le skrbniku.

Če ste naveličani stalnih sprememb cen paketov in želite, da vaši zaposleni uporabljajo zanesljiv in obenem najcenejši internet na slovenskem trgu, potem izberite HoT internet.

PREVERI: Poslovni HoT.

HoT NOVICE

HoT zagotavlja najboljše cene na trgu. Prijavite se na e-novice in obveščeni boste o novostih!
newsletter icon
Prijavite se na HoT novice
Z vnosom svojega e-poštnega naslova in klikom na »PRIJAVA« izrecno soglašam, da lahko HoT mobil d.o.o. moj e-naslov uporablja za obvestila o spremembah, pošiljanje novic in informacij o ugodnostih. Uporaba vašega e-naslova v zgornje namene lahko kadar koli prekličete na info@hot.si.